SOSYAL KULÜP TOPLANTILARI YAPILDI.

SOSYAL KULÜP TOPLANTILARI YAPILDI.

Sene başı öğretmenler kurul toplantısında tüm öğretmenlerin ortak kararıyla okul sosyal kulüpleri oluşturuldu. Okulumuz, ''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü'' danışman öğretmeni Elif SARIÇİÇEK, ''Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü'' danışman öğretmeni Nuray ALTINÖZ, ''Tiyatro Kulübü'' danışman öğretmeni  Turan YALÇINKAYA, ''Medeniyet ve Değerler Kulübü'' danışman öğretmeni  Cansu GEVHER olarak belirlendi.Ekim-Kasım ayı kalite takip sistemi kapsamında sınıf öğretmenleri tarafından ,öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kulüplere üyeler seçildi. Danışman öğretmenler tarafından, kulüplerine üye olan öğrencilerle toplantı yapıldı.Öğrencilere  kulüp hakkında bilgi verildi.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma kulübü danışman öğretmeni Elif SARIÇİÇEK öğrencilere '' Kulübümüzün amacı okulda veya okul dışında  yardıma muhtaç olan kişileri tespit etmek ve bu kişiler için yardım toplayarak  onlara destek olmaktır.Çocuklar, yardımlaşmanın önemini bilirsek  her alanda çevremizdeki insanlarla dayanışma içinde olup  onlara karşı duyarlı olabiliriz. Yardım ettiğinizde size de bir gün  yardım eli uzatılacağını bilirsiniz.İmkanlarımız dahilinde doğaya, insanlara, hayvanlara karşı hep birlikte iyilikle yaklaşmalıyız.Pandemiden önce öğrencilerle topladığımız giysi,kırtasiye malzemeleri vb. eşyayı Mardin İhtiyaç Merkezine ihtiyacı olan kişilere dağıtması için götürüyorduk.Hayvan barınaklarına gidip okulumuzdan artan yiyecekleri hayvanlara götürüyorduk.Bunun gibi birçok ziyaretlerimiz oluyordu. İnşallah imkanlar dahilinde bunlara devam edilecektir.'' dedi.

Sağlık, Beslenme ve Temizlik kulübü danışman öğretmeni Nuray ALTINÖZ kulüp toplantısında '' Kulübümüzün amacı okuldaki tüm öğrencilerin günlük temizlik faaliyetleri için gerekli temel becerileri elde etmeleridir. Bununla sizler çevre temizliğinin ve düzeninin önemini kavrayacaksınız. Kulübümüze bağlı  ''Sıfır Atık'' , '' Beyaz Bayrak'' gibi projeler için çalışmalar yapıyoruz.Okulumuza geri dönüşüm kutuları getirdik.Bunların doğru kullanılmasında görev sorumluluğu sizlere ait.Bu açıdan sağlık ve temizlik ile ilgili bilinçli bireylerin yetiştirilmesini amaçlıyoruz.''  dedi.

Medeniyet ve Değerler Kulübü danışman Öğretmeni Cansu GEVHER ''Kulübümüzün amacı medeniyet  tarihini ve medeniyetin önemli şahsiyetlerini tanıtmaktır.Bilim tarihi hakkında tüm öğrencilerimizi bilgilendirmek istiyoruz.Hangi önemli şahsiyetlerin bizlerin geleceğine katkı sağladığını ,ilime ve bilime sağladıkları katkıların neler olduğunu bilmeliyiz.Kültürel değerlerimize sahip çıkmalı ve bununla ilgili çalışmalar yapmalıyız.'' dedi.

Tiyatro Kulübü Danışman Öğretmeni Turan YALÇINKAYA '' Kulübün öncelikli amacı sizlerin tüketen değil üreten bireyler olmalarını sağlamaktır.Zamanınızı  yararlı bir şekilde eğlenerek değerlendirmenizi amaçlıyoruz. Yeteneklerinizi bu yönde geliştirip kendi performansınızı sergileyeceksiniz.''  dedi.Öğretmenlerimiz tarafından rehberliğinde bulundukları kulüp çalışmalarını e-Okul sistemine işleyerek  kulüp  çalışmalarına başlandı.

12.11.2021 2929

12-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-202112-11-2021