KUR'AN-I KERİM'İN ANA KONULARI VE MUHTEVASI SEMİNERİ

Aralık-ocak ayı kts etkinlikleri kapsamında okulumuz Kur'an-ı Kerim Öğretmeni İsmail DEVREN  tarafından öğrencilerimize  Kuran'ı Kerim'in ana konuları ve muhtevası konusunda   bilgiler verildi ve sunum yapıldı.Kur'an'ı Kerim Allah tarafından insanlara  gönderilmiş, insanın madde ve ruhuna hitabeden son ilâhî ilahi kitaptır.  Yüce Allah'ın bir hidayet rehberi olarak tüm insanlara gönderdiği Kur'an-ı Kerim, içerisinde çok çeşitli ve farklı konulara yer vermektedir.Kur'an-ı Kerim'in içerisinde bulunan konular oldukça fazladır. Kur'an'ı Kerim'in getirdiği  mesajın içeriği, indirildiği dönem ile sınırlı  kalmayıp insanlık tarihinin öncesine ve  sonrasına kadar uzanır.Din, eğitim, hidayet ve ahlak kitabı olan Kur'an'ın sadece belli konuları açıklaması beklenemez. Kur'an, hayatı bütün yönleriyle ele almaktadır. Bu durum , Kur'an'ın konu çeşitliliğinin, muhtevasının zenginlik ve çeşitliliğini ortaya koymaktadır.Fakat Kur'an'ın birinci derecede öneme sahip olan konuları bulunmaktadır.Bu konular  genel olarak inanç, ibadet ,ahlak muamelat ve kıssalar başlıklarında toplanabilir.Kur'an'ın devamlı üzerinde durduğu, diğerlerine göre daha çok zikrettiği, konular, bu temel konulardır.Bu konulara dair bilgiler ve bu bilgilerin ayrıntıları  farklı surelerde  yer almaktadır.Kur'an'ı Kerim  bu konulara ayrıntılı bir şekilde yer vermekle beraber ilgili konuları anlatım tarzı  da sadece kendine özgüdür.O, bu yönüyle de diğer kitaplara benzemez.

29.12.2021 933

29-12-202129-12-202129-12-202129-12-202129-12-202129-12-202129-12-202129-12-202129-12-2021