KTS DEĞERLER EĞİTİMİ;BİLİM ,SANAT,SPOR,SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ALANI

Dinimiz güzel ahlaka büyük önem verir ve insanların güzel ahlaki tutum ve davranışlara sahip olmasını amaçlar.   Kitabımız  Kur'an-ı Kerim  insanları güzel ahlaklı olmak konusunda sıklıkla uyarır   ve güzel ahlaka teşvik eder. Peygamberimiz  yaşayışı ile bizlere  örnek olmuş ve bu amacı gerçekleştirmek için gönderilmiştir ve " Ben  ancak  güzel ahlakı tamamlamak  üzere gönderildim." buyurmuştur. Sevgi, saygı  vefa da peygamberimizin hayatında yer alan güzel değerlerdendir.  Sevgi, insanı bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten ; saygı,değeri dolayısıyla bir kimseye veya bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya neden olan; vefa ise dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinde süreklilik sağlamak, arkadaşlığın kıymetini bilmek anlamına gelen duygudur. Efendimiz hadisleri ve yaşayışı  ile   bizleri dostça sevgi saygı çerçevesinde  yaşamaya davet eder ve güzel davranışlarımız ile onun sevgisini kazanacağımızı belirtir. Bir  hadisinde "Şüphesiz kıyamet günü bana  en sevgili ve makamca en yakın olanınız, ahlakı en güzel olanınızdır."   buyurmuştur. Bu değerler bireyin  başta Rabbi ile olan bağını kuvvetlendirdiği gibi  hayatına olumlu yön verir,  aynı zamanda   sağlıklı bir toplumunun temelini  oluşturur. İnsanlar arasındaki bağları kuvvetlendirir. Bizlerde dinimizin emrettiği üzere sevgi, saygı  ve vefa gibi değerlere  hayatımızda  yer vermeli ve bu değerlere sahip çıkmalıyız. Şubat-Mart ayı  KTS etkinlikleri  kapsamında  öğrencilerde sevgi,  saygı, vefa duygularının geliştirilmesi adına ,öğrencilerimize rol-model olacak örnek bir şahsiyet olan Mardin Artuklu İlçe Müftüsü  Sayın Abdullah Işık ,  okulumuzda öğrencilerle ile bir araya geldi.Öğrencilerle hasbihalde bulundu.

09.03.2022 1708

09-03-202209-03-202209-03-202209-03-202209-03-2022