KTS AKADEMİK GELİŞİM,KARİYER PLANLAMA ALANI

Şubat-Mart ayı kts kapsamında, 8. Sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını artırmak amacıyla koçluk sistemi uygulanmaya başlandı. Okulumuz Rehber Öğretmeni Abdulaziz ATAOĞLAN tarafından, 8.sınıf öğrencileriyle görüşülüp bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak öğrencilere ders çalışma programı hazırlandı.LGS'ye yönelik öğrencilerimize iki haftada bir deneme sınavı uygulandı.Koçluk sisteminde yer alan öğretmenlerimiz de öğrencileriyle bireysel görüşerek deneme sınavı sonuçlarını değerlendirdi.Öğrencilerin haftalık soru çözümleri takip edildi ve netlerindeki artış veya azalma izlenerek o dersin öğretmenine yönlendirme yapıldı.Destekleme ve yetiştirme kursunda öğretmenlerimiz kazanım testleriyle,örnek sorularla öğrencinin öğrenmesini pekiştirmeye çalıştı.Bilindiği üzere akademik başarının artmasının üç ayağı vardır. Birincisi öğrenci, ikincisi aile, üçüncüsü okul ve öğretmenlerdir. Derslerinde başarılı olmaya çalışmak öğrencinin sorumluluklarından biridir. Öğrencinin ders çalışma yöntemlerini iyi bilmesi ve zamanını programlamış olması başarı için çok önemlidir.Çalışma yöntemlerinin temel prensipleri aynı olmakla birlikte her öğrencinin kendi öğrenme ve yaşam tarzına göre bir takım farklılıklar olabilir. Bu konuda öğrencinin kendini tanıması önem kazanır. Velilerimiz de öğrencilerini bu konularda desteklemeli onların eksiklerini gidermeli,  evde onlara çalışma ortamı sağlamaları gerekirse onlarla birlikte oturup çalışmalıdır.Ayrıca okul ve öğretmenler ile sürekli irtibatta olmalıdır. Öğrencilerin başarıyı yakalaması için ;öğrenci,aile ve öğretmen işbirliğine gereksinim vardır.Çalışmalarımız devam edecektir.

08.03.2022 319

08-03-202208-03-202208-03-202208-03-202208-03-202208-03-202208-03-2022