KAR NASIL OLUŞUR BİLİR MİSİN?

KAR NASIL OLUŞUR BİLİR MİSİN?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir.

  Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez,çok çeşitlidirler.Ve gökyüzünden yere doğru inerken hiçbiri birbirine değmez.Kar tanesi oluşurken sıcaklığa ve neme göre şekil alır .Ne güzel bir düzen değil mi? Görseller kısmında sizlerle şekillerinden bir kaçını paylaştım inceleyebilirsiniz.

  Toprak ve atmosferin ısısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeryüzüne inen yağış çeşitlerinin sekizde birinin kar yağışı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yere düşen kar taneleri toprağın üzerine kaplar ve toprağın donmasını engeller.Kar yazın oluşacak nem ve kuraklığı önler. Ayrıca toprağa düşen kar taneleri azot bakterileri yardımıyla eriyerek azot tuzu haline gelerek toprağı da besler.

21.01.2021 3634

21-01-202121-01-202121-01-2021