İLKÖĞRETİM HAFTASI

Eğitim-Öğretim yılının başladığı ilk hafta okullarımızda ilköğretim haftası olarak kutlanır. Genel olarak bu hafta, okullarımızda törenler düzenleyerek kutlanır ancak bu yıl pandemiden dolayı bu farkındalığı okul web sitemizden yapmak istedik.Bu hafta eğitim-öğretim değerini,yararlarını açıklar, okuma-yazma bilmenin önemi üzerinde durulur.Öğrencilere okuma-yazmanın gerekliliği değeri ve önemi anlatılır. Okula yeni gelen küçük sınıftaki öğrenciler diğer öğrencilerle kaynaşması sağlanır. Sınıf kuralları öğretmen öğrenci tarafından belirlenir. Okul kurallarından öğrenciler haberdar edilir.

Peygamberimizin eğitime verdiği önem;

Ebu'd-Derda radıyallahu anh anlatıyor: "Peygamberimiz (s.a.v)'ın şöyle dediğini işittim: "Kim bir ilim öğrenmek için bir yola süluk ederse Allah onu cennete giden yollardan birine dâhil etmiş demektir. Melekler, ilim talibinden memnun olarak kanatlarını (üzerlerine) koyarlar. Semavat ve yerde olanlar ve hatta denizdeki balıklar âlim için istiğfar ederler. Âlimin abid üzerindeki üstünlüğü dolunaylı gecede kamerin diğer yıldızlara üstünlüğü gibidir. Âlimler peygamberlerin varisleridir. Peygamberler, ne dinar ne dirhem miras bırakırlar, ama ilim miras bırakırlar. Kim de ilim elde ederse, bol bir nasib elde etmiştir."

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, başarılı ve sağlıklı geçmesi temenni ediyoruz.

14.09.2020 210

14-09-202014-09-2020