AKRAN EĞİTİMİ

Aralık-ocak ayı kts kapsamında eğitim-öğretim faaliyetleri ile birlikte sosyal-kültürel etkinliklerde akran eğitimi uygulamaları yapıldı. Akran eğitimi;sosyal etkileşimi olan, birbirleriyle eşit statüde yer alan, benzer dil, tutum ve davranışa sahip olan gruplarda bilgi, davranış ve tutum değiştirmek amacıyla yapılan planlı bir eğitim etkinliğidir. Akran eğitimi modelinde profesyonel olarak öğretmen olmayan kişiler benzer sosyal grupta olan arkadaşlarının öğrenmelerine yardımcı olmakta, öğretirken kendileri de öğrenmektedir. Bu eğitim modelinde, akranların birbirlerine özdeşimi, sosyal etkileşimi ve işbirlikçi öğrenmelerinden ortaya çıkan sosyal öğrenmeden yararlanılır. Örneğin; Sosyal becerileri düşük bir öğrenci, sosyal becerileri yüksek bir öğrenci ile eşleştirilerek ondan uygun davranışı öğrenmesi sağlanabilir.  Başarılı öğrenciler, kimi konuları anlamakta zorluk çeken aynı sınıf düzeyinde bulunan öğrencileri ders çalıştırmak için görevlendirilebilir.Bu kapsamda öğrencilerimiz, okulumuz öğretmenleri tarafından akran eğitimine yönlendirilerek birbirlerine masa tenisi, satranç vb. sosyal etkinliklerde ve akademik derslerde  yardımcı olup kendilerini farklı alanlarda geliştirebilmeleri sağlandı.Yaptığımız gözlemler sonucunda öğrencilerimizin arkadaşlarıyla yaptığı çalışmaların daha verimli geçtiği ve bu süreçte birlikte eğlendikleri de görüldü. Bu sayede arkadaşlık bağları daha da güçlenerek sosyalleşmeleri sağlandı.

22.12.2021 2208

22-12-202122-12-202122-12-202122-12-202122-12-202122-12-202122-12-2021