ABAD PROJESİ KAPSAMINDA OKULLARIN FİZİKSEL DÜZENİ VE EĞİTİM ORTAMLARI ALANINDA OKULDA ÇİÇEK YETİŞTİRME

Hobi bahçelerinin;  öğrencilerin doğal ortamda keyifli zaman geçirmesine ve sosyalleşmesine, çevreye karşı duyarlılığını artırmasına, öğrencilerin birlikte çalışma alışkanlığı kazanmasına, onların stresini atmasına ve ders yorgunluğunu gidermesine faydası vardır. Ayrıca öğrencilerin duyuşsal, zihinsel ve psikomotor becerileri üzerinde de olumlu katkıları vardır. Bu konu incelendiğinde okul bahçelerinin öğrencilerin, ruhsal, fiziksel, mental ve sosyal gelişimleri üzerinde birçok olumlu etkilerinin olduğu ortaya konulmuştur. Öğrencilerin hobi bahçeleri ile çevresel farkındalık düzeylerini artırarak çevreye bakış açılarını değiştirmiştir. Bunun yanında hobi bahçesini çalışması öncesinde öğrenciler çevreyi nesne veya yer olarak tanımlarken; hobi bahçesi uygulamasından sonra çevreyi canlı ve cansız çevrenin etkileşim kurduğu canlı bir alan olarak tanımlayabilmektedirler.

Kasım  ayında ABAD projesi okulların fiziksel imkanlarının geliştirilmesi  kapsamında okul bahçesine sahip olmadığımız için okul koridorumuzun bir köşesini bu amaçla hazırladık. Bitkilerimizi bu alana yerleştirip düzenli bakımını öğrencilerimizle birlikte yapmaya çalıştık.Öğrenciler bununla  hobi bahçesinin ne olduğunu ve çiçeklere nasıl bakılması gerektiğini öğrenmiş oldu.

06.01.2023 273

10-05-202210-05-202210-05-202210-05-2022