ABAD PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRETMEN VE YÖNETİCİ GELİŞİM ALANI KAPSAMINDA MENTÖRLÜK VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU EĞİTİMİ

Eylül-Ekim ayı ABAD Projesi Öğretmen ve Yönetici Gelişim Alanı kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Abdulaziz ATAOĞLAN tarafından öğretmenlerimize koçluk eğitimi ve  mentörlük hakkında seminer verildi.Bilindiği üzere sınav dönemi yaklaştıkça birçok öğrencide, stres, kaygı, endişe ve heyecan durumları yaşanmaktadır. Bazı öğrenciler, bu durumu atlatıp sınavlarına çalışabilirken, bazıları ise bu dertlerden yakınıp derslerine çalışma konusunda odaklanma ve motivasyon problemleri yaşamaktadır. Bu problemlerin çözümü için öğrencilerin çevresi ve ailesinin kendine destek olması gerekmektedir. Bu desteği alamayan öğrenciler genelde mutsuz ve başarısız bir öğrencilik deneyimine sahip olmaktadır. İşte bu noktada LGS öğrencileri için öğrenci koçluğu devreye girmektedir.Öğrenci koçluğu, okul döneminde öğrenciye becerilerinin farkına varması , kendini tanıması, çalışma becerileri hakkında farkındalık yaratma konusunda rehberlik eden bir hizmettir.  Öğrenci koçluğu sayesinde öğrenci sınav kaygısıyla nasıl baş edebileceğini, motivasyonunu nasıl arttıracağını, doğru tercih yapmayı, yaratıcılığını kullanmayı vb.  becerileri nasıl gerçekleştireceğini öğrenir. Öğrencinin istekleri doğrultusunda problemlerini, yaşadığı sorunları, arkadaş çevresi hakkında ve ailesi hakkında yaşadığı olayları dinleyerek yardımcı olmaya çalışılır.Öğrenci koçu, sadece öğrenciyle değil aynı zamanda aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırmaya çalışır.  Çalışma programını oluşturur ve sorunlarıyla ilgilenir. Bu kapsamda okulumuz öğretmenleriyle , 8.sınıf öğrencilerimize rehber olmak amacıyla koçluk sistemi başlatıldı. Her öğretmenimizin sorumluluğunda iki öğrencisi olup bu öğrencilerle ve velileriyle sözleşme imzalanıp anlaşmaya varıldı.Alınan kararlara göre koç öğretmenin öğrencilerle haftalık, ailelerle ise aylık görüşme yapılmasına karar verildi. Öğrencilerle yapılacak görüşmelerde deneme sınavlarının değerlendirilmesinin, eksik oldukları konuların belirlenip onlar üzerinde durulmasının, haftalık ödevler verilip kontroller yapılmasının gerekliliği belirtildi.

06.01.2023 94

03-03-202203-03-202203-03-2022